SUEDE @ E-Werk Cologne . Nov.21.2013

November 25, 2013  •  Leave a Comment

 

Setlist

 

1.  Faultlines

2.  Snowblind

3.  It Starts and Ends With You

4.  Trash

5.  Animal Nitrate

6.  Can't Get Enough

7.  Sometimes I Feel I'll Float Away

8.  What Are You Not Telling Me?

9.  The Drowners

10. Filmstar

11. Everything Will Flow

12. The 2 of Us

13. Indian Strings

14. Picnic by the Motorway

15. For the Strangers

16. So Young

17.  Metal Mickey

18.  Beautiful Ones

 

 

19.  She's in Fashion (z)

20.  New Generation (z)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suede 21-11-2013 E-werk Köln

 

Teleman

 

De band Teleman is nog niet zo heel erg bekend. De formatie bestaat uit de 2 broers Thomas Sanders (vocals, guitar) en  Jonny Sanders (synths) , Pete Cattermoul (bass) en  Hiro Amamiya(drum). Hun muziek klinkt erg dromerig en rustig, het samenspel klinkt erg eenvoudig. Sanders describes his writing for the band as "metronomic" and "repetitive.

Het is een aangenaam begin van de avond en de muziek wordt ook gewaardeerd door de mensen.

Al moet gezegd worden dat het allemaal iets te lief klinkt en na enige tijd men wel iets meer Uptempo nummers wil horen.

 

Suede

 

Zanger Brett Anderson komt na een kort intro het podium opgelopen. Met zijn microfoon rondzwaaiend, wordt hij door het publiek toegejuicht. Uiterlijk is hij in de loop der tijd weinig veranderd. Vol energie en enthousiasme begint hij aan de set. Faultlines is de laatste track van het album Bloodsport die dit jaar uitkwam. In totaal horen we 5 song van dit album. Brett weet hoe hij zijn fans blij kan maken en benadert het publiek regelmatig. Bij Can’t get enough  loopt hij door de fotopit  tot genoegen van veel fans die hem zo lijfelijk kunnen bejegenen. Dan volgt een rustmoment. Op een speaker zittend, zingt hij Sometimes I feel I’ll float away. Zo ook het publiek die zwijmelend voor zich uit dromen en zich mee laten voeren . Er volgen nog meerdere rustige songs. Het lukt Brett zelfs om een stukje van What are you not telling me zonder microfoon te zingen, zijn stem galmt door de zaal, het is muisstil. Wat een krachtige stem om dit in een Venue als E-Werk voor elkaar te krijgen. Dan volgen de grote hits snel achter elkaar. Velen kunnen de zanger zelfs even aanraken of snel een fotootje nemen wanneer hij zich al zingend door het publiek begeeft.  En daar neemt Brett dan ook ruimschoots de tijd voor. Als hij dit 20 jaar geleden had gedaan, zou hij niet zo ongeschonden uit de strijd zijn gekomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aan het einde van hun tour zijn ze de normale versie van hun hits van hun enorme repertoire wel een beetje moe geworden. Picnic by the motorway is een lied dat ze zelden spelen. Alleen begeleidt door piano en akoestische gitaar spelen ze deze speciale versie.

Er volgen nog enkele hits, en na 2 toegiften en wanneer de Venue definitief ontploft is , is het na 1,5 uur toch echt afgelopen. Het was een fantastisch concert, vele songs werden massaal meegezongen.

 

Begin jaren 90 was het een en al Brit Pop wat de klok sloeg en SUEDE heeft de tand des tijds (uiterlijk en muzikaal) glorieus doorstaan en hebben dit vanavond vol overtuiging bewezen.

Accreditation:www.sparklingphotos.de

German Review on - http://www.sparklingphotos.de/concert-reviews-mainmenu-128/4376-konzertbericht-2013-suede-teleman-koeln-e-werk-fotos-setlist-review

 


Comments

No comments posted.
Loading...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June July August September October November December (1)
January (1) February March April (1) May (1) June July August (1) September October November December
January February March (3) April (1) May (1) June July August September (1) October November (1) December
January February March April May June July August September October November December