Blacksun Corp Presents : COMBICHRIST + INDUSTRIAL AFTERPARTY @ P60 Amstelveen.Dec20.2013

December 25, 2013  •  Leave a Comment

   Blacksun Corp Presents : COMBICHRIST + INDUSTRIAL AFTERPARTY

   @ P60 Amstelveen.Dec20.2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de P60 in Amstelveen werd een mini festival gehouden onder de noemer van BLACKSUN CORP met NOCX en Aztlan Zidonia en als headliner Combichrist.

Aansluitend vind er een Industrial afterparty plaats met de New Industrial Generation!

  Aztlan Zidonia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De avond start met Aztlan Zidonia. Deze Mexicaan heeft zich gesetteld in Nederland om hier wat meer bekendheid te krijgen. Zijn muziek is een combinatie van EBM, Techno en high energy beats. De zang is Spaans. Het is altijd moeilijk om in je eentje een show weg te geven. De aparte stijl en de ietwat vreemde manier van stemvervorming spreekt misschien niet iedereen aan. Toch is het respectloos om als toeschouwer direct voor het podium met de rug naar de artiest te staan. Zanger Aztlan Zidonia laat zich dit niet aangaan en geniet van de mensen die zijn muziek wel waarderen. En wij kunnen zijn muziek en aparte stijl ook waarderen. Vooral het nummer “ He viajado entre mundos” zit erg goed in elkaar en spoort je aan om eens lekker los te gaan op de dansvloer. Voor ons is dit begin van de avond dan ook zeker geslaagd en hopen in de toekomst nog meer van deze artiest te horen en zien.

Setlist:

 

1.      Intro

2.      En la distancia

3.      Tus labios

4.      Sincronizando almas

5.      Dama de viento

6.      En otro tiempo

7.      He viajado entre mundos

 

 

 

 

 

NOCX

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er zijn wat problemen met de visuals. Er worden snel 2 verplaatsbare schermen op het podium geplaatst waarna NOCX met ietwat vertraging kan beginnen. Op het podium zien we slechts 2 van de 3 bandleden omdat Professor Frank vanuit een andere positie de visuals moest bedienen. De muziek is een mix van EBM/electro/industrial/goth.  Maar de nadruk ligt vooral op Industrial met een laagje metal.  Anders dan de zoveelste Industrial act? Jawel, maar ze mogen wel iets meer aan de totale aankleding doen zodat het geheel nog wat sterker overkomt. Des al niet te min laten ze een goede indruk achter en krijgen ze meermaals de handen van het publiek op elkaar.  Randy komt meermaals naar voren om contact te zoeken met het publiek en dit schijnt te werken. Bewust of onbewust vergeten sommigen wel eens om interacties te voeren met de aanwezigen, maar Randy niet. Hij voelt goed aan hoe de sfeer is en speelt hier goed op in.

 

Setlist:

 

1.      Therminator

2.      No Excuse

3.      Nightmare

4.      December

5.      Ninamal

6.      Beatnocx

 

 

 

 

 

 

 

Combichrist

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze keer zien we Combichrist Old School. Andy laPlegua en Mr. Peterson laten zien hoe het allemaal is begonnen. Combichrist staat altijd al op ons verlanglijstje en omdat ze er elk jaar opstaan, hebben we ze ook geregeld zien optreden. Maar nog nooit in de “Old School” setting.  In een speciale “Everybody hates you” electro show komen voornamelijk songs van de eerste 2 albums voorbij. En ook dit gegeven is een must om deze live show mee te maken. Niet alle nummers van de eerste 2 Albums zul je met een regulier concert te horen krijgen. En dat zal ook steeds minder het geval zijn in de toekomst naarmate ze steeds meer albums uit brengen. Vandaar dat Andy deze shows doet om het oude werk ook nog live ten gehore te brengen. De band bestaat inmiddels al 10 jaar. Het is voor ons, maar ook voor zanger Andy een beetje vreemd om zonder drummers en gitaristen op het podium te staan. En ook vandaag zit hij weer vol energie en springt het hele optreden van links naar rechts. Startend met “Intruder alert” laten ze zien en horen waar dit vanavond naar toe gaat. Opzwepende beats, aggressief en Power zijn de kernwoorden voor vanavond. De ene na de andere bekende song krijgen we te horen en met de welbekende knaller  “Blut Royale” gaat gelijk iedereen los. Regelmatig laat hij zich de Jägermeisters smaken die hem door de fans worden toegereikt.

Bij de toegift zingt hij “Can’t get along”, een lied van zijn nieuwe album gevolgd door 1 van zijn eerste platen ooit “God Wrapped in Plastic”. Zowel toen en nu meeslepend met de herkenbare sound welke CC  zo typeert. Ook toen al in het prille begin van CC hadden ze al hun typerende stijl en kun je dit nog altijd terug horen in het latere werk. Na vele concerten van Combichrist met Joe Letz en consorten waren we bevreesd dat deze setting met mede oprichter Mr. Peterson een slap aftreksel zou worden. Maar niets is minder waar en we raden de fans van CC dan ook sterk aan om eens naar zo’n “old school” concert te gaan en je te laten meevoeren naar de beginjaren van CC met enkele uitstapjes naar het latere werk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Setlist:

 

1.      Intruder alert

2.      Are you connected?

3.      Blut royale

4.      Rain of blood

5.      This is my rifle

6.      Lying sack of shit

7.      Without emotions

8.      Feed your anger

9.      Get your body beat

10.   Electrohead

11.   Like to thank my buddies

12.   This shit will fuck you up

 

13.   Can’t get along

14.   God wrapped in plastic

Gallerie: http://bit.ly/1d8a5Sp

Review: Monique Rijksen

Photos: Roger op den Camp


Comments

No comments posted.
Loading...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June July August September October November December (1)
January (1) February March April (1) May (1) June July August (1) September October November December
January February March (3) April (1) May (1) June July August September (1) October November (1) December
January February March April May June July August September October November December