Fields Of The Nephilim & Merciful Nuns at Live Music Hall Cologne on Dec.01- 2013.

December 05, 2013  •  Leave a Comment

Fields of the Nephilim & Merciful Nuns @ Live Music Hall .Dec.01.12.2013

 

   Merciful nuns

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens de Duitse tour werden The Fields of the Nephilim begeleidt door Merciful Nuns. Deze band werd opgericht omstreeks 2010. De bandleden  Artaud Seth, zijn vrouw Jawa en Jón  speelden voorheen in de band Garden of Delight. Na meer dan 20 jaar vormden ze Merciful Nuns. Zoals ze zelf zeggen, de enige waardige opvolger van G.o.D.  Qua performance doet hun optreden ons denken aan the Sisters of Mercy. Beiden treden dus op voor een groot publiek, maar waar The Sisters het moeten hebben van bijval voor hun oude nummers (Ze maken geen nieuwe songs) brengen The Nuns geregeld nieuw werk uit. Bij hun live optreden is er veel aandacht geschonken aan hun uiterlijk en voorkomen op het podium. Een kenmerkende stijl hebben ze zich hiermee in hun korte bestaan eigen gemaakt. Zelfs de drumcomputer ontbreekt niet. Op het podium worden ze geflankeerd door 2 lcd screens aan weerszijde van hun Logo banners,waarop synchroon sommige teksten meelopen. Dark Wave met de sounds van de 80’s. Ze zetten hier in Keulen een strakke show neer en hebben de zaal goed opgewarmd voor de The Fields of the Nephilim.

 

Setlist:

 

Exosphere

Blackbody

Supernovae

The Maelstrom

Genesis revealed

Ancient Astronaut

Body of light

God Aeon

Hypogeum

 

 

 

  Fields of the Nephilim

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met zo’n  1500 mensen die vanavond in de Live Music Hall aanwezig zijn en hiermee deze Venue zo goed als uitverkocht is, belooft het een warm weerzien te worden met The Fields.

Voor het laatst gezien op het 2013 Amphi Festival en nu na nog geen half jaar later een tweede keer hier in Keulen.

Dit maal in deze Venue welke vroeger dienst deed als fabriekshal.

De band is een aantal jaren uit de running geweest. Carl maakte tussentijds nog een soloalbum die metal invloeden bevatten. Sinds 2007 treden ze weer op. Er is niets veranderd aan hun donkere mysterieuze uitstraling. En Carl zelf lijkt geen jaartje ouder te zijn geworden.

The Fields spelen vanavond al hun oude hits , lees “oude werk”. Dit wordt natuurlijk zeer gewaardeerd door het massaal aanwezige publiek. Even lijkt het mis te gaan wanneer de gitaarversterker opgeblazen wordt, even een kort paniek momentje, maar daarna gaat het gewoon weer door.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een spectaculaire show moet men niet verwachten bij een van hun optredens. De band komt op, doet hun ding en vertrekt weer.

Bij elke andere band zou dit teleurstellend zijn. Maar we hebben het hier wel over een van de grootste iconen uit de Dark Wave periode van de 80’s. Zo traden ze altijd op en zullen dit zolang ze bestaan ook altijd doen. Iets anders verwacht ook niemand die naar hun concerten gaat kijken.

Gedurende het optreden zijn er natuurlijk de vaste fans die op elkaars schouders staan en uit volle borst meezingen. Altijd mooi om naar te kijken en Carl zal hier ook wel iedere keer van genieten.

Het concert van vanavond is hun laatste in een rij van 4 hier in Duitsland en vanaf 14 December zullen ze samen met The Mission  4 optredens geven in het verenigd koninkrijk.

Die laatst genoemde iconen zullen daarna o.a. ook hier in Keulen in deze Venue live te zien zijn.

 

Setlist:

 

(Dead but Dreaming)

Chord of Souls

For Her Light

At the Gates of Silent Memory

Love Under Will

The Watchman

Endemoniada

New Gold Dawn

Dawnrazor

Last Exit for the Lost

Encore:

Psychonaut

Encore 2:

Moonchild

 

Review: Monique Rijksen

Photos: Roger op den Camp

 

 

 

 


Comments

No comments posted.
Loading...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June July August September October November December (1)
January (1) February March April (1) May (1) June July August (1) September October November December
January February March (3) April (1) May (1) June July August September (1) October November (1) December
January February March April May June July August September October November December