Simple Minds - Munster 05/02/14@ Jovel Music Hall-Germany

February 07, 2014  •  Leave a Comment

               Simple Minds - Münster 05/02/14@ Jovel Music Hall-Germany

 

Members:         

Jim Kerr

Charlie Burchill

Mel Gaynor

Andy Gillespie

Ged Grimes

Sarah Brown

 

Simple Minds is bezig aan hun Greatest Hits Tour. Vergeleken met andere zalen en arena’s is de venue van vanavond wat “intiemer”. Met 1500 toeschouwers is de zaal helemaal uitverkocht. We zijn helemaal naar Münster (Duitsland) moeten reizen om de band te zien. Dit hadden we er graag voor over. Want zoals al snel zou blijken zou het zeker de moeite waard zijn, ook al gezien het feit dat dit een geweldige Venue geworden is na een grondige verbouwing.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste rook verschijnt. De intro is begonnen.

Het Intro bestaat vanavond uit 2 nummers.

Het nummer “ Broken Glass park”  komt van het solo-album “LostBoy” van Jim Kerr uit 2010 .

“Silent Shout” werd in 2013 meermaals met de greatest hits tour gebruikt als intro. Oorspronkelijk uit 2006 van de zweedse band The Knife.

Fotografen lopen langzaam de foto pit in. Een laatste check up van de crew. Er worden nog even wat gitaren gestemd. Dan dimmen de lichten en de show kan beginnen. De band komt het podium op, Jim Kerr schudt even de handen van enkele fans.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ondanks het rustige begin van het concert staat al gauw het zweet op het hoofd van de zanger. Gitarist Charlie Burchill en zangeres Sarah Brown worden aan het publiek voorgesteld. Sarah, gekleed in een mooi geblokt mantelpakje, is vocaal een fantastische toevoeging aan de band.

Als je met gesloten ogen naar de muziek luistert waan je je nog even in de jaren 80. De sound van de muziek en de stem van Jim Kerr lijken totaal niet veranderd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Regelmatig bedankt Jim het publiek dat ze gekomen zijn. Ze zijn van plan heel veel liedjes te spelen, in ieder geval zo veel mogelijk. “We moeten onze energie dus verspreiden over de hele avond. En natuurlijk niet teveel alcohol drinken anders weten jullie morgen niet meer wat wij gespeeld hebben”. Hij voegt er nog aan toe dat hij dat zelf ook nooit weet , ondanks dat hij geen alcohol drinkt.

 

Halverwege het concert neemt de band een kwartier pauze om even op adem te komen. Net als de meeste bezoekers zijn ook zij van een middelbare leeftijd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de korte onderbreking zetten de muzikanten weer een kort intro in, al snel gevolgd door de eerste tonen van “Dancing Barefoot”. Deze cover van Patti Smith uit 1979 werd al vaak gecoverd door vele bands waaronder “the Mission” en “U2”.  En nu dus de beurt aan Sarah Brown die dit lied ingetogen en zuiver vertolkt. Ze heeft inmiddels haar mooie schoenen met ongelooflijk hoge hakken uitgelaten en staat “barefoot” te zingen.

De complete setlist is er eentje om van te dromen. De meeste hits van weleer worden gespeeld en vooral met “Love Song”, “” Don’t you(Forget about me)” en “New Gold Dream” onploft de zaal. Getuige het bericht welke Simple Minds een paar uur na afloop van hun concert op FB plaatste : “The noisiest audience of the German tour so far”.  En terecht. Deze mannen zijn zo goed op elkaar ingespeeld en ogen nog zo fris na zoveel jaren dat dat alleen maar respect verdient.

Ook al om het feit dat ze na mijn weten nog nooit een concert hebben afgezegd i.v.m. ziekte van hem of van een van de andere bandleden.

Het plezier waarmee zij op het podium staan, straalt er vanaf en zelden een zanger gezien die zoveel interactie heeft en zoekt met het aanwezige publiek. Met “Don’t you “ is de interactie compleet als het publiek massaal het “La, La la la la. La la la la, La la la la la la la la la la “ mag en moet meezingen. En dat dan ook nog in meerdere talen.

Na een korte onderbreking volgt dan al snel de laatste toegift met knallers als o.a. “New Gold Dream” en als sluitstuk “Alive & Kicking”.

Zichtbaar voldaan verlaten ze hierna het podium en bedanken het publiek met "The Jean Genie" van David Bowie galmend door de speakers.  Jim Kerr laat zich zelfs verleiden tot een klein dansje hierop.

Hierna is het dan echt afgelopen en zullen de meesten van ons huiswaarts keren met een grote smile op hun gezicht.

Setlist:

 

1.Broken Glass Park / Silent Shout  

2.Waterfront

3.Stars will lead the way

4.Hypnotise 

5.Once Upon A Time 

6.One Step Closer 

7.Let There Be Love 

8.Promised you a Miracle / Glittering Prize Melody

9.Let the Day Begin 

 

 **********************************************

10.Speed Your Love Electro

11.Dancing Barefoot

12.This fear of Gods

13.Someone Somewhere In Summertime

14.This Is Your Land 

15.Blood Diamonds 

16.The American

17.Love Song

18.See The Lights

19.Don't You

 

***********************************************

20.New Gold Dream

21.Sanctify Yourself

22.Let it all come down

23.Alive & Kicking

***********************************************

Gallery:http://bit.ly/1d2R0St

Review: Monique Rijksen

Photos:  Roger op den Camp


Comments

No comments posted.
Loading...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June July August September October November December (1)
January (1) February March April (1) May (1) June July August (1) September October November December
January February March (3) April (1) May (1) June July August September (1) October November (1) December
January February March April May June July August September October November December