Saal Digital – Fotoproducten in HighEnd kwaliteit! - Test Fotoboek

May 17, 2016  •  Leave a Comment

Saal Digital – Fotoproducten in HighEnd kwaliteit!

 

Dit word beloofd door http://www.saal-digital.nl/ die zich nu ook op de Nederlandse markt begeven met hun producten. Enkele jaren geleden werd ik al verwezen naar hun producten door een vriend uit Duitsland. Het scheen dat zij geweldige kwaliteit zouden leveren tegen aantrekkelijke prijzen. Nu ben ik niet op zoek naar een standaard fotoboek. Er zijn genoeg firma’s die dat kunnen leveren. Ik was op zoek naar een Leverancier die de professionele kwaliteit kon leveren. Met de levering van mijn luxe fotoboek een paar jaar geleden was niets mis mee. Heldere kleuren en zwart is zwart zoals het hoort. Er was echter 1 probleem….ze leverden alleen niet naar Nederland. Dus het fotoboek dan maar in Duitsland bij een vriend laten bezorgen. Nu hoeft dat dus niet meer en men kan gewoon middels de Nederlandse site bestellen. Er werd een Actie gehouden waarbij je je kon aanmelden om een gratis exemplaar te bestellen voor een bepaald maximum bedrag. Hier wilde ik wel aan meedoen om te kijken of hun kwaliteit die ik toen super vond, nog altijd op een hoog niveau staat. Stap 1 was aanmelden en wachten totdat ze mijn aanvraag zouden goedkeuren. Na enige tijd kreeg ik bericht dat ik een fotoboek mocht bestellen en uitproberen. Eerst maar eens op stap gaan om “ verse” foto’s te maken voor dit fotoboek aangezien ik dit fotoboek wilde vullen met Abandoned Places. 

Zo gezegd, zo gedaan…Foto’s op harde schijf opslaan, bewerken en uitzoeken welke in het boek moeten komen. Eigenlijk is dat nog het meeste werk. Welke ga je nemen…en achteraf kom je er altijd achter dat je toch weer andere foto’s erin had gewild. Nu aan de slag met Saal–Digital …Er word een software programma geleverd voor zowel Apple en Windows ( Download) die zeer goed werkt. Zorg er wel voor dat je een redelijk groot scherm hebt om je fotoboek samen te stellen. Je zult namelijk de foto’s in het programma goed moeten uitlijnen om deze goed gepositioneerd in het fotoboek te ordenen. Verder is het een kwestie van smaak hoe je alles indeelt met achtergrondkleuren, glans etc.  Bij levering van het fotoboek viel gelijk op hoe het verpakt was…stevig en goed afgeleverd zonder beschadigingen. De foto’s zien er m,b,t, kleurechtheid goed tot zeer goed uit. Zwart is bij de foto’s ook echt zwart en dit is bij sommige andere leveranciers wel eens anders. Dit geeft wel aan dat je moet oppassen om de foto’s niet te “donker” aan te leveren. Niet elk scherm thuis zal namelijk gekalibreerd zijn en afgestemd op hun kleuren. De enige fout die ik zelf gemaakt heb is om te kiezen voor een Gewatteerde cover. Dit ziet er naar mijn mening voor zo een boek niet mooi uit. Maar dat is mijn fout en ik raad dan ook aan om niet voor deze optie te kiezen. Verdere details van  mijn gekozen opties: Fotoboek 28 x 19 (A4 liggend) Binnenkant: glanzend……Dit blijkt een mooie keuze te zijn. Handzaam, maar toch representatief.

Na levering word er tevens een link gegeven om dit boek digitaal te delen met vrienden familie etc. Een handige optie en geïnteresseerden kunnen via deze link gelijk het resultaat zien en desgewenst een bestelling doen. Handig voor eventuele klanten. Zeker en vast niet de laatste bestelling welke ik bij hun heb geplaatst en mijn dank aan http://www.saal-digital.nl/ is dan ook op z’n plaats om hun product te mogen uitproberen.


Comments

No comments posted.
Loading...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June July August September October November December (1)
January (1) February March April (1) May (1) June July August (1) September October November December
January February March (3) April (1) May (1) June July August September (1) October November (1) December
January February March April May June July August September October November December